Anale klachten

Heb jij last van anale klachten? Je bent niet de enige: veel mensen hebben last van ongemakken als aambeien, kloofjes en jeuk. Gelukkig kun je er iets tegen doen.

Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende anale klachten.

Aambeien

Wanneer een aambei uitwendig wordt kan deze klachten zoals jeuk en pijn met zich mee brengen. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk vanaf.

Verder lezen >

Anale jeuk

Het is meestal onschuldig maar kan wel heel vervelend zijn. Blijf er niet mee rondlopen, er is meestal een eenvoudige oplossing voor.

Verder lezen >

Anale kloofjes

Bij harde ontlasting komt vaat (te) veel druk op de anus te staan. Daardoor kunnen kloofjes ontstaan. Deze worden ook wel anale fissuren genoemd.

Verder lezen >

Anale fissuur

Een ander woord voor anale fissuur is ‘anuskloof’. In het begin is het een scheurtje in de huid rond je anus. Behandel je dat scheurtje niet of te laat? Dan kan het gaan zweren.

Verder lezen >

Anaal eczeem

Anaal eczeem is in principe niet anders dan eczeem elders op het lichaam. De aandoening is niet ernstig, maar kan wel heel vervelend zijn. Je kun het vrij makkelijk zelf behandelen.

Verder lezen >

Luieruitslag

Heeft jouw baby last van luieruitslag? Dat is niet gevaarlijk, maar je wilt natuurlijk dat je kleintje geen last heeft van klachten zoals jeuk en pijn.

Verder lezen >

Smetplekken

Smetplekken zijn een vorm van eczeem die ontstaan in lichaamsplooien, en dus ook tussen de billen. Warmte en schuring spelen hier een grote rol.

Verder lezen >

Bestel AnaMel online

Dat kan gemakkelijk via onze webshop www.dermatologie-winkel.nl

Bestellen